Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) kuruluşunun 50. yıl dönümü kapsamında Uluslararası Ticaret ve Finansman Kulübü (UTF) tarafından “Medya Okuryazarlığı” konulu konferans gerçekleştirildi.

Sabri Bektöre Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte; Radyo-TV Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Fikret Aydın konuşmacı olarak yer aldı. Konferansta Aydın, medya okuryazarlığı konusunu, dezenformasyon bağlamında İsrail’in Filistin’de uyguladığı katliamdan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden ve pandemi döneminde medyada yer alan haberlerden örneklerle anlattı. Medya okuryazarlığının medya tarafından iletilen mesajların süzgeçten geçirilip yorumlanarak eleştirel bakış açısıyla değerlendirilmesi olduğunu söyleyen Aydın, “Medya çoğu kez gerçekleri yansıtmaz. Bireylerin gerçeklik algısını yapılandırır. Her medyanın kendine özgü özellikleri mevcuttur ve medya okuryazarı bunun farkında olmalıdır” diye konuştu.

Haberin detayı için linke tıklayınız.

29 Mayıs 2024, Çarşamba 89 kez görüntülendi